hoogbouw heino na actie van de baan

Bezwaarmakers tegen hoogbouw aan de randen van Heino zijn dolgelukkig met het besluit van de gemeente Raalte die hoogbouw te verbieden. In eerste instantie was het gemeentebestuur voor de hoogbouw, maar toen de bewoners via Salland Centraal hun ongenoegen kenbaar maakten, is nog eens goed naar de plannen gekeken. De hoogbouw is nu van de baan.

Op drie plekken aan de Canadastraat en de Dorpsstraat komt nieuwbouw. We hebben het dan over de hoek bij Broekenbinkie en het vroegere Sallands Party Restaurant (Canbadastraat) en de vroegere Peugeotgarage (Dorpsstraat). Daar zou eerst hoog worden gebouwd en daar was niets mis mee, vond wethouder Elferink. En hij kreeg de gemeenteraad mee.

Samen met bureau Noordpeil hebben de projectontwikkelaars nu naar oplossingen gezocht. En daar zijn de bewoners heel gelukkig mee. Want langs de kleinschalige lintbebouwing passen geen hoge bouwblokken, zo is de conclusie. Zo moet de mooie notariswoning (recent weer helemaal opgeknapt) op de kop van de Dorpsstraat het beeld blijven bepalen, niet een hoog appartementencomplex. Ook aan de Canadastraat is twee of drie bouwlagen het maximum, met een maximum van 12,5 meter hoog aan de Paalweg en 10,50 meter bij het Partycentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.