heijnens milieuadvies tot op de bodem

Dankzij jarenlange ervaring op het gebied van bodemsanering, opgedaan bij uiteenlopende werkgevers, weet Frank Heijnens uit Welsum precies waar bedrijven die hiermee geconfronteerd worden, bij gebaat zijn. Een duidelijk, helder en deskundig advies, gevolgd door een efficiënte aanpak. Behalve bij bodemsanering wordt ook geadviseerd bij landinrichting- en waterbeheerprojecten.

Een van de meest gewaardeerde kwaliteiten van Heijnens Milieuadvies is het terugbrengen van stapels ondoorgrondelijke bodemdossiers naar een heldere, inzichtelijke weergave op tekening. Met daaraan gekoppeld een deskundig advies. “Opdrachtgevers die geconfronteerd worden met bodemproblemen willen maar één ding: duidelijkheid. Dat kan ik ze in begrijpelijke bewoordingen geven. Soms is er al wel duidelijkheid, maar een verkeerde aanpak. Een second opinion kan dan effectievere saneringsalternatieven opleveren.“ Heijnens werkt projectmatig. Na het uitbrengen van een advies, regelt en begeleidt hij ook de voorbereiding en uitvoering van het project.

Heijnens wordt veel benaderd door bedrijven die door het bevoegd gezag gesommeerd worden bodemonderzoek te verrichten bij vermoedens van problemen. Volgens overheidsbeleid moeten eind 2010 namelijk alle spoedeisende gevallen van bodemverontreiniging in kaart gebracht en, in 2015, gesaneerd zijn. Dat zorgt voor onrust: “Zo’n bodemverontreiniging is ongrijpbaar, ondernemers slapen daar slecht van. Samen kijken we dan naar de beste aanpak. Vaak blijken de meeste saneringen helemaal niet zo spoedeisend, dat geeft weer lucht.”

Sinds kort adviseert Heijnens ook bij koude en warmte opslagsystemen (KWO). In samenwerking met anderen kan hij bedrijven voor het ondergrondse deel van dienst zijn.

Een andere belangrijke tak voor Heijnens Milieuadvies is landinrichting, inclusief waterbeheer. Bijvoorbeeld ‘Ruimte voor de Rivierprojecten’ en landinrichtingsprojecten. Tegenwoordig worden hierbij alle vakgebieden betrokken. “Met mijn brede achtergrond en ervaring kan ik daarin veel betekenen. Men komt bij mij voor de begeleiding van een nieuw project of omdat een lopend project vast zit. Dat zijn mooie opdrachten. Natuur- en landinrichting in combinatie met bodem is echt mijn specialiteit.”

Heijnens Milieuadvies

Erveweg 11

8196 KE Welsum

0570-56 44 33 / 06-20 15 70 61

staging2.heijnensmilieuadvies.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.