heemruiters goed op sallandse ruiterdagen

De Sallandse Ruiterdagen in Mariënheem verlopen tot dusver goed. Op Tweede Kerstdag kwam ’s ochtends om negen uur de eerste combinatie de piste binnen rijden. De ruiters en amazones van De Heemruiters presteerden goed. Zo plaatsten Wilfried Lorkeers en Judith Heymeriks zich in de klasse B voor de finale. Die finale wordt op dinsdag 29 december verreden om 18.30 uur. Na de B-finale volgt de L-finale. De laatste dag, 30 december, vindt vanaf 20.00 uur de grote finale om de Gouden Aar voor de klassen M, Z en ZZ plaats.

Tweede Kerstdag werd afgesloten met de showrubriek Masterspringen. Elf deelnemers verschenen aan de start. Elke deelnemer die foutloos bleef mocht een hindernis verhogen. Zo werd het steeds spannender. Na drie omlopen waren er nog slechts drie combinaties foutloos. Als eerste verscheen Jan Diepman uit Hoonhorst aan de start in de barrage. Hij ging als een speer, maar nam in zijn snelheid een balk mee op de laatste hindernis. Anneliza Makkinga uit Ommen reed een nette foutloze barrage. Eric ten Cate uit Geesteren moest foutloos blijven en een snellere tijd neerzetten dan Anneliza. Dat lukt hem met gemak en hij ging dan ook met een envelop gevuld met 500 euro naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.