heel veel sfeer tijdens candlelight evening

Muziek op elke hoek van de promenades, een kerstmarkt, een lampionnenoptocht door het centrum, de Kerstman met zijn kerstdametjes rijdt rond, oliebollen, glühwein… kortom, een heerlijke vredige Sallandse kerstavond.

Tijdens de Candlelight Evening, die duurt van 12.00 tot 21.00 uur, is er non-stop muziek van St. Caecilia op elke straathoek. Daarnaast brengt het dameskoor Septtimbre een kerstrepertoire in de promenades en zijn er enkele midwinterhoornblazers. De kindertheatergroep speelt tussen 16.00 en 19.00 uur een zelfgeschreven stuk op De Plas. Daar vlakbij vind je ook de kerstmarkt van Raalte for Romania. Ook op de grote Markt is een kerstmarkt met kramen, glühwein en andere gezellige dingen. In het stalletje tegenover de Haenehof mogen kinderen de dieren aaien en wie wil mag bovendien een gratis ritje maken op een ezel.

Hoogtepunt is de lampionnenoptocht: Een lang twinkelend lint dat door de promenades trekt, honderden kinderen met een lampion met muziek voorop. De optocht begint om 19.00 uur, deelname is gratis. Op de Grote Markt krijgen de kinderen van het ROV een lampion met een lichtje en na afloop is er voor iedereen een beker warme chocolademelk. De start is bij M&S Mode en de route gaat via de Marktstraat, Herenstraat, Nieuwe Markt, De Waag weer naar de Grote Markt.

Ander hoogtepunt is natuurlijk de demonstratie ice-carving door ijsbeeldhouwer Wim Vos. De kunstenaar is op de Grote Markt enkele uren aan het werk. Tja, en dan de oliebollen. Maar liefs vier bakkers zorgen voor de lekkerste oliebollen. Bakkerij Jorink, Plein 7, Hoekman en ook Bakkerij Van der Most doet mee aan deze traditie, al gaat zijn nieuwe vestiging pas begin januari open.

Een overweldigende kerstsfeer tijdens de Candlelight Evening, in de promenades, op De Plas met zijn grote kerstboom, op de Grote Markt maar ook in de winkels, cafeetjes en de restaurants. Ook de volgende dag, zondag 20 december, tijdens de kerstkoopzondag zijn alle winkels geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.