haarman ziet busverbinding niet zitten

Wethouder Ben Haarman ziet het niet zitten om bussen te laten rijden tussen Raalte en Nijverdal of Raalte en Holten, om daarmee de vertraging voor treinreizigers richting Twente te beperken. “Het tijdelijke station Nijverdal-West, dat ProRail heeft gebouwd ter hoogte van zwembad Het Ravijn, is de beste oplossing”, aldus Haarman, die daarmee reageert op een brief van Gemeentebelangen en een motie van de SP.

GB pleit voor een directe busverbinding, zeker in de spits, tussen station Raalte en station Nijverdal en de SP wil graag een snelbus laten rijden tussen Raalte-Heeten-Holten. Maar volgens Haarman levert dat voor de treinreizigers geen tijdwinst op en staat dan ook nog volledig achter de huidige oplossing: De stoptrein vanuit Zwolle rijdt via Heino en Raalte tot aan het tijdelijke station Nijverdal-West, waar de reizigers vervolgens door pendelbussen naar station Nijverdal worden gebracht om de treinreis richting Enschede te hervatten.

Naast het aspect ‘tijd’, vindt Haarman het ook vanwege de ‘verkeersveiligheid’ niet verantwoord om met zes bussen per uur naar Nijverdal te rijden. “Allereerst is het stationsplein in Raalte daar niet groot genoeg voor en daarnaast komt met al die bussen de veiligheid van de schoolgaande jeugd in het geding.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.