greebe wint darttoernooi open marienheem

Toon Greebe heeft de Open Mariënheem van 2009 gewonnen. Dit darttoernooi werd Tweede Kerstdag afgewerkt in ’t As-spel in Mariënheem en kende een sterk deelnemersveld. In totaal deden negentig darters mee om te strijden voor de hoofdprijs van 500 euro.

Meest opvallende namen waren natuurlijk Joey ten Berge en Toon Greebe (de laatste is net terug van het wereldkampioenschap PDC in Engeland). Jelle Klaasen had zich aanvankelijk ook opgegeven maar moest op het laatste moment afzeggen. Andere toppers als Rico Dera, Leslie Geertsema (winnaar 2008), Ahmad Ahmady en Maarten Pape waren aanwezig. Ook jeugdspelers zoals Boyd Meijer, John de Kruijf, Bjorn Fransen, Lars Fransen en Sven Groen waren van de partij en deden een gooi naar het prijzengeld.

Allereerst werd er gedart in poules van vier. De nummers één en twee plaatsten zich voor de winnaarsronde en voor de nummers drie en vier van de poule was er een verliezersronde zodat men in ieder geval vier partijen kon darten. Direct in de poulefase werd er al op een hoog niveau gegooid. De ene twaalfdarter volgde de andere twaalfdarter op. Plaatselijk favoriet Rene Nijland mocht het gelijk opnemen tegen Joey ten Berge. Rene wist zowaar een leg te pakken. Dat deed hij met onder andere een 180 score. Ondanks dat verloor hij met 3-1.

Van de Sallandse dartspelers wist Rutger Gerssen uit Zwolle een puike prestatie neer te zetten door bij de laatste acht te komen. Hij deed dit onder andere door bij de laatste zestien met een 161 finish te winnen van Sander van Olphen. Daarna verloor hij kansloos van Rico Dera.

De finale verliezersronde werd gewonnen door Patrick van Langen uit Wijhe. Hij versloeg Boyd Meijer met 5-3. Boyd was bij de stand van 1-1 op weg naar een 9 darter (de ultieme leg). Na twee maal de maximale score van 180 ging het helaas mis.

In de halve finale van de winnaarsronde won Toon Greebe makkelijk met 5-0 van Maarten Pape (oud wereldkampioen bij de jeugd). Willem de Vries speelde tegen Rico Dera. Rico begon de partij met een 180 maar verloor uiteindelijk omdat Willen bij een stand van 4-1 121 uitgooide. Hiermee plaatste de vriendelijke Fries uit IJlst (speler bij de Legend in Sneek) zich voor de finale.

De finale was van een hoog niveau. Er werd 6x 180 gegooid. Willem de Vries kwam met 1-0 voor maar moest toezien hoe Toon Greebe met onder andere twee 14 darters uitliep naar een 5-1 voorsprong. Daarna werd het nog wel 5-2 maar was de volgende leg alweer voor Greebe die daarmee het toernooi en de prijzenpot met 500 euro won.

De hoogste finish was voor Henk Westerhof die 167 uitgooide en daarmee ook 167 euro ontving.

Uitslag Winnaarsronde:

1. Toon Greebe

2. Willem de Vries

3. Maarten Pape en Rico Dera

Uitslag Verliezersronde:

1. Patrick van Langen

2. Boyd Meijer

3. Sven Groen en Rene Nijland

Chris Hekking en Harrie Jansman kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagd en bijzonder gezellig Kersttoernooi. Samen met Els van de Vegt was de organisatie in professionele handen. Met dank aan Jos Groen voor het verslag en de foto’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.