gouden thermosmok voor vrijwilligers

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel heeft maandag uitgebreid de Internationale Dag van de Vrijwilliger gevierd. Een dag om je waardering uit te spreken voor het werk dat vrijwilligers doen ten behoeve van mensen met een beperking of ziekte.

Zeker in deze tijd van bezuinigingen is het werk van vrijwilligers in de intensieve vrijwillige thuiszorg van groot belang. De vrijwilligers van de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel zien om naar de hulpbehoevende medemens in de buurt. De vrijwilligers nemen een stukje zorg over van de mantelzorger en gaan bijvoorbeeld een stukje wandelen met iemand met een beperking, gezelschap houden bij iemand met dementie, een spelletje doen met iemand met een chronische ziekte, erop uit met iemand die in een rolstoel zit, of zijn gastgezin voor kinderen met een beperking.

Alle 600 vrijwilligers uit de tien gemeenten in Overijssel (Dalfsen, Hardenberg, Hellendoorn, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Rijssen-Holten, Staphorst, Twenterand en Wierden) waar de stichting actief is, waren uitgenodigd voor een feestelijke middag in Lemele op de Imminkhoeve. Tijdens deze middag is ook nog eens stilgestaan bij het feit dat de stichting dit jaar de Overijsselse Vrijwilligersprijs voor organisaties heeft gewonnen. Gedeputeerde Gert Ranter was persoonlijk aanwezig om alle aanwezige vrijwilligers te bedanken.

Namens de stichting bood hij de vrijwilligers een gouden thermosmok aan met de tekst ‘Vrijwilligers zijn goud waard’. Ook kregen alle vrijwilligers een certificaat als waardering voor het vrijwilligerswerk dat ze het afgelopen jaar gedaan hebben. Per slot van rekening heeft de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel de prijs alleen kunnen winnen dankzij de inzet van de vele vrijwilligers.

De vrijwilligers werden niet alleen in het zonnetje gezet, ze konden ook collega vrijwilligers ontmoeten onder het genot van een hapje, een drankje en een sfeervol muziekje. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg: 0548-638830, info@vrijwilligethuiszorg.nl of zie de website staging2.vrijwilligethuiszorg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.