gezamenlijke aanpak van probleemjeugd

Raalte en Olst-Wijhe hebben donderdag het convenant en bijbehorende privacyreglement ‘Multidisciplinairteam en Multidisciplinairoverleg’ getekend, met ondersteuning vanuit VIS2 Overijssel. Het Vangnet Informatie Systeem bevordert afstemming en samenwerking tussen gemeenten en instellingen die betrokken zijn bij en met jongeren. Naast beide gemeenten, ondertekenden ook de politie IJsselland en de instellingen Carinova, Landstede, Weer Samen Naar School het convenant.

In het convenant onderschrijven de zes partijen samen te willen investeren in de hulpverlening aan jongeren. Problemen van gezinnen en jongeren met (complex) meervoudige problematiek strekken zich uit over de leefdomeinen wonen, zorg en hulpverlening, veiligheid, onderwijs, werk en inkomen, gezondheid en welzijn. De coördinatie vindt plaats in het Multidisciplinairteam. Zo wordt voorkomen dat een zeer intensief beroep wordt gedaan op de hulpverlening van de afzonderlijke leefdomeinen, zonder dat dit leidt tot een effectieve en efficiënte aanpak.

De werkwijze van het Multidisciplinairteam en het bijbehorend Multidisciplinairoverleg wordt gekenmerkt door een slagvaardigere aanpak, waar nodig in combinatie met drang en dwang. De zorgcoördinatie wordt gedaan door het Multidisciplinairteam en kan worden geregistreerd in VIS2. Beslissingen die binnen een Multidisciplinairoerleg worden genomen, worden daarin ook geregistreerd. Het gehele werkproces van het overleg kan zo worden gevolgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.