gewoon carolien voetbal en homos

In Nederland zijn niet zoveel taboes meer… Nou, mensen, we ploegen voort om alle (voor)oordelen om te zetten. Via via nam een voetballer contact met me op. Deze man voetbalt bij een bekende betaald voetbalclub in Oost Nederland. Hij had voortdurend last van een liesblessure en ook zijn achillespees bleek vaker op te spelen. Volgens mij veelvoorkomende voetbalblessures.

In de reguliere medische zorg waren geen afwijkingen te vinden, massages hielpen niet voldoende en hij kwam bij mij. Naast verharding van spieren, minder goede bloeddoorstroming in de lies, was overduidelijk dat de man niet lekker in zijn vel zat. Als een mens in gedachten ergens over na blijft denken, blijft de energie vooral in het hoofd en de nek. Ze staan dan niet goed met de voeten op de grond. In principe ‘zweven’ mensen dan een beetje. Het hoofd leegmaken, spieren ontspannen zal ik zeker doen, maar belangrijker vind ik het om de oorzaak weg te halen. Waar maalt deze man over?

Ik zie veel mannen en een vrouw. Ik voel veel seksuele energie. De laatste tijd kan de man opgewonden worden van mannen, niet alle mannen, maar soms kan hij ineens ‘in the mood’ raken van een specifieke man. Hij heeft al lang een vriendin, en is gelukkig met haar. Maar wat met deze gevoelens… zou hij homoseksueel zijn of biseksueel? Wie ben ik? En zo ja, wat dan met voetbal? Het lijkt wel alsof de jongens in het elftal allemaal aan hem kunnen zien dat hij soms gevoelens voor mannen heeft. Alsof ze hem uit de weg gaan. “Ja, als er een ding niet kan binnen voetbal”, zegt hij, “dan is het wel homoseksualiteit. Er wordt ook in het betaald voetbal over gezwegen en bij vermoedens dat een teamgenoot op mannen valt, zorgen de mannen voor zeepjes aan touwtjes om de nek.” Hij zegt het gekscherend.

Is dat zo? Hoe zit dat in jouw team? Hoe ga jij, Sallandse man om met mannen die homoseksueel zijn of misschien vrouwelijk gedrag/homoseksuele neigingen hebben? Reageer hier op de site! Even ter afronding; De lichamelijke problemen zijn opgelost, hij zit weer lekker in zijn vel en voetbalt weer supergoed! Meer info op: staging2.carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.