Home / archiefcentraal / gewoon carolien geloven of weten

gewoon carolien geloven of weten

Vele vragen zijn er al aan mij gesteld, vele reacties mocht ik al ontvangen. Dank daarvoor. Zo vertelde een mevrouw dat ze had gehuild bij het lezen van mijn column. Ze vindt spirituele/ paranormale zaken heel interessant, maar durft zich er niet teveel in te verdiepen.

Ik weet dat veel mensen dezelfde angst hebben als zij. Ze vertelt me dat ze kennis over Jezus/God heeft via haar geloof, maar hen nog nooit innerlijk heeft gevoeld. Spiritueel betekent simpel gezegd een persoonlijke innerlijke ervaring ontvangen met ‘geesten/krachten’ uit een hogere werkelijkheid. In elk geloof worden vele paranormale en wonderlijke verhalen van mensen met een sterke innerlijke, spirituele verbinding verteld. Ik ben kerkelijk opgevoed en al van jongs af aan had ik (toen nog onbewuste) innerlijke ervaringen die ik kan plaatsen in dit licht. Ik geef wat voorbeelden van mijzelf als kind en andere kinderen.

In de bijbel wordt er gepraat over de uitstraling van mensen: Het aureool. In de paranormale wereld noemen we dat een aura. Op de middelbare school had ik een docent Frans met meestal een paars aura om zich heen. Het was een zeer gelovig man. Dat klopte met zijn uitstraling. Nick, 5 jaar, in de praktijk: “De bolletjes om papa heen hebben gele, blauwe en zwarte kleurtjes.” Ik: “Zijn dat allemaal fijne bolletjes?” “Nee!” “Welke zijn niet fijn?” “De zwarte, maar ik heb ze al bij papa weggehaald.”

“Als kind kon ik helemaal één zijn in de natuur. Dan voelde ik me zo gelukkig.”

In groep 5 (ik was 8 jaar) zat ik bij meester Wout in de klas. Ik vond deze meester erg lief. Meester Wout had het moeilijk, voelde ik. Zijn vrouw verwachtte veel van hem. Ik ‘wist’ dat gewoon (helder weten). Ik dacht: “Straks gaat zijn feestje niet door, dat is erg voor hem.” Een voorbeeld van mededogen, compassie. Op dat moment voelde ik mijn hart heel warm worden en er kwam wat uit mijn hart. Ik voelde me heel sterk en vol liefde. De verbinding uit mijn hart werd als vanzelf verbonden met het hart van meester Wout. Ik zag hem direct ontspannen. Ik noem dat onvoorwaardelijke liefde, Christuskracht. Mensen die naar mijn voorstellingen in het Hoftheater gaan en in de praktijk komen, begeleid ik zodat ze deze liefdevolle kracht in hun menszijn kunnen voelen.

Mijn zoontje Gijs (toen 4 jaar) kwam thuis na de eerste lessen op een christelijke school: “Mama, die persoon die altijd in mij spreekt, heet Jezus…”

Dus er is geen reden om bang te zijn voor paranormale/spirituele ervaringen: Je hebt ze waarschijnlijk zelf ook onbewust meegemaakt als kind! Op het moment dat je iets diep voelt, weet je het en herinner je ook onbewuste zaken. Welke innerlijke spirituele ervaringen heb jij bewust mogen ontvangen? Ben je klaar voor een zoektocht in jezelf? Zie: www.carolienjonkman.nl.

Lees ook

Werken van Theo Kurpershoek in Het Nijenhuis

ZWOLLE – Tot en met 6 februari is in Kasteel het Nijenhuis bij Heino een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.