fors minder appartementen op hofterrein

Het aantal woningen op het Hofterrein wordt minder en minder. In 2007 zouden er nog 380 woningen komen. In mei 2009 schreven we over ‘ongeveer 350’. Cijfers van de gemeente spreken nu over 319. Dat blijkt uit een overzicht dat de gemeente gemaakt heeft op verzoek van de PvdA-fractie van Raalte.

Met name het aantal appartementen in het plan is afgenomen door de jaren heen. Er zouden er 140 komen. Maar nu is 36 genoeg. GB heeft al vanaf dag één geroepen dat de markt voor appartementen verzadigd is, in de nieuwe plannen krijgt deze partij dus nu gelijk voor een argument dat destijds niet omhuld werd. Ook het aantal ééngezinswoningen is verminderd van 120 naar 58. Eerder zouden er geen twee onder een kaps komen. Nu wel: Twintig stuks. Het aantal atelierwoningen (woon-werken voor een kunstenaar) is van vijftien naar acht terug geschroefd.

Minder woningen omdat er minder behoefte is, aldus de gemeente. Wat in het plan niet staat, zijn de financiële consequenties. Want het Hofterrein zou eerst een enorme winstpakker worden. Daarna zou het Raalte geen geld gaan kosten. Het is nu maar afwachten wat de nieuwe getallen gaan worden. Want minder woningen is ook minder inkomsten. Aan de kostenkant is ook bespaard. Het plan had eerst een oppervlakte nodig van 50 hectare, nu nog maar 40.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.