flierefluiter krijgt bezoek van deurwaarder

Gerard Pronk, eigenaar van De Flierefluiter in Raalte, kan binnenkort een deurwaarder aan de deur verwachten. Het Raalter college van burgemeester en wethouders heeft het verzoek van Pronk, om af te zien van de inning van verschuldigde dwangsommen (ruim 45.000 euro), naast zich neergelegd.

“Wij zien geen aanleiding om af te zien van de inning van de verschuldigde dwangsommen”, aldus burgemeester Piet Zoon, die nadrukkelijk stelt dat de procedures om De Flierefluiter te legaliseren en de dwangsomkwestie gescheiden trajecten zijn. Pronk daarentegen gaat er vanuit dat de gemeente zich houdt aan een eerder gemaakte ‘afspraak’: De zaak wordt gelegaliseerd en als De Flierefluiter eenmaal is gelegaliseerd, komt de dwangsom te vervallen.

De kwestie rond de dwangsom van De Flierefluiter speelt sinds 2006, toen Pronk gelast werd de speelvoorzieningen uit de schuren op zijn perceel te verwijderen onder dreiging van een dwangsom. Later werd ook een dwangsom opgelegd in verband met het gebruik van kampeerplaatsen. Pronk deed er niets op uit, waardoor de dwangsom begon op te lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.