egbert den daas de vinger op de zere plek

“Met veel enthousiasme en werklust heeft de éénmansfractie zich in 2009 op het raadswerk gestort. Naast het indienen van talloze amendementen en moties werden er ook nogal wat pittige brieven aan het college geschreven. Hierin werd om opheldering gevraagd en nogal eens kritisch de vinger op de zere plek gelegd. Soms met succes, bijvoorbeeld inzake de beteugeling van de ‘kaplust’ van bomen bij het station in Raalte en de begraafplaats te Heino.”

“Uiteraard lukte niet alles. Zo is het ons niet gelukt het beleid wat betreft de megastallen bij te stellen. Ons voorstel om de tarieven van afvalstoffenheffing voor 2010 te bevriezen, kon ook niet op een meerderheid in de raad steunen.”

“De motivatie van het raadswerk werd gevonden in het geloof in de lokale kracht van de samenleving. Veel initiatieven vanuit de samenleving met als doel de leefbaarheid van de dorpen te vergroten, werden in de raad behandeld. Men kon steeds op steun van ons rekenen. Dit in tegenstelling tot prestige projecten zoals de zoveelste uitbreiding van het gemeentehuis.”

“In 2010 doen wij weer aan de verkiezingen mee. Met als motto: ‘Geloof in de lokale kracht’. Rode draad in ons verkiezingsprogramma is: Dicht bij de burgers te staan en goed te luisteren naar hun mening; het geschade vertrouwen van de burgers terugwinnen; meer doen met minder kosten (gemeentelijke processen doelmatiger inrichten). Geld dat hierdoor vrij komt inzetten voor welzijn, sociale zaken, kunst en cultuur.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.