eenrichtingsverkeer tijdens tweede griepprik

Ook tijdens de tweede ronde griepvaccinaties in sporthal Tijenraan neemt de gemeente Raalte verkeersmaatregelen om een goede doorstroom van het verkeer op de Zwolsestraat te behouden. Op 15 dinsdag december is de weg voor Tijenraan vanaf 07.00 uur ’s morgens enkel nog toegankelijk vanaf de Nieuwe Deventerweg.

Na de hoge opkomst in de eerste vaccinatieronde, verwacht de GGD ook nu weer lange rijen voor de deur. In de hele regio IJsselland lag de opkomst net boven de 70 procent. De Gezondheidsdienst adviseert mensen zoveel mogelijk samen te reizen, op de fiets of met het openbaar vervoer te komen, om een grote verkeersdrukte te voorkomen.

De GGD benadrukt in haar briefing over de tweede vaccinatieronde het belang van de tweede prik: “De tweede prik tegen Nieuwe Influenza A versterkt de werking van de eerste prik. Het is als het ware een extra boost tegen de griep. Na de tweede prik is er sprake van een langere bescherming, want na één prik is het niet zeker dat iemand het hele griepseizoen beschermd is.”

Met vragen over het prikschema verwijst de GGD naar telefoonnummer 038-4281429, mailen kan naar griepvaccinatie@ggdijsselland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.