dit krijgen ze niet overal voor mekaar

De inwoners van Mariënheem wacht weer een uitgebreid feestelijk programma ter ere van Oud en Nieuw. Op zaterdag 26 december wordt een groot dartstoernooi gehouden in ’t As-spel, zondag 27 december staat daar een grote playbackshow op het programma, in de nacht van 31 december op 1 januari het Oudejaarsbal en op vrijdag 1 januari de Nieuwjaarsinstuif. De organisatie van dit einde- en nieuwjaarsprogramma is in handen van de sportverenigingen die gebruik maken van sportzaal ’t As-spel en de overkoepelende stichting, PB Mariënheem en CV de Assendorper Zotten. Ongeveer 100 vrijwilligers maken het programma daadwerkelijk mogelijk.

“Dit programma hebben we al jaren”, leggen Harrie en José Blankenvoort, die verantwoordelijk zijn voor de promotie van de feestelijkheden uit. “Het is eigenlijk allemaal begonnen met de millenniumwisseling. Toen werd er een groot nieuwjaarsfeest gehouden in ’t As-spel. Maar dat was een hoop werk voor één feest. Daarna is het idee ontstaan om in de dagen eromheen meer activiteiten te organiseren. Zo hoeven we maar één keer op te bouwen en af te breken en kunnen we ondertussen op een leuke manier de kas spekken van de organiserende verenigingen. Het doel is uiteraard ook om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. En ook houden we zo tijdens Nieuwjaar de jeugd van de straat. En dat blijkt ook te werken! Heel veel mensen uit Mariënheem werken mee aan de festiviteiten. Dat krijgen ze niet overal voor mekaar en dat zegt ook wel wat over de saamhorigheid hier.”

Het Open Mariënheem (dartstoernooi) begint zaterdag 26 december om 11.00 uur. De voorgaande jaren deden telkens rond de 120 darters mee. In ’t As-spel komen zo’n dertig tot veertig dartsbanen te staan. Een dag later, op zondag 27 december, is het tijd voor de jaarlijkse playbackshow. Naar schatting doen er circa twintig jeugdacts en zeven tot acht volwassenenacts mee. De prijzen voor de jeugd worden meteen na afloop van de jeugdklasse uitgereikt. Invincible-Productions uit Mariënheem verzorgt de muzikale omlijsting. “De belangstelling voor de playbackshow groeit nog steeds”, vertellen Harrie en José. “Vorig jaar was het tenminste drukker dan ooit. De kwaliteit van de deelnemende acts gaat elk jaar omhoog. Je moest eens weten op hoeveel plekken in Mariënheem er nu achter gesloten gordijnen geoefend wordt. De tijd dat enkele deelnemers met flink wat bier op het podium stonden, is echt voorbij. Dan word je volledig afgeserveerd.”

Het Oudejaarsavondbal begint donderdag 31 december om 23.30 uur. “Jong en oud, iedereen loopt in en uit. Kijk, in Mariënheem krijgen we geen subsidie voor een nieuwjaarsfeest, we doen dit met vrijwilligers en het werkt! Er is nog nooit rottigheid geweest. Blijkbaar voldoet het aan een behoefte.”

Het Oud en Nieuwprogramma wordt vrijdag 1 januari afgesloten met een grote Nieuwjaarsinstuif. Aanvang is om 14.00 uur. Iedereen is welkom. Op het programma staat onder andere de verkiezing van de Mariënheemse sporter, sportster en het sportteam van het jaar. “Om er voor in aanmerking te komen, moet je in 2009 een sportieve prestatie hebben geleverd. Alle genomineerden weten ervan en zullen er bij zijn. Verder zullen mensen van ’t Omnihuus en PB Mariënheem het jaarjournaal verzorgen. Daarbij wordt soms serieus en soms met een knipoog teruggekeken op het voorgaande jaar.” De sportzaal krijgt voor het totale programma een geheel nieuwe inrichting. Het podium en de barretjes verhuizen. “Zodat de aandacht nog meer op het podium komt te liggen.” Ook de winnaars van de van de playbackshow verzorgen een optreden.

De entree van het Oudejaarsavondbal en de Nieuwjaarsinstuif is gratis. Voor het dartstoernooi wordt een kleine vergoeding gevraagd van de deelnemers. Voor de playbackshow wordt een bescheiden entree gevraagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.