dikke bertha verboden rond jaarwisseling

Het vuurwerk- en het alcoholverbod in het centrum van Raalte zijn ook de komende jaarwisseling weer van kracht. Nieuw dit jaar is de extra controle op zogenaamde Dikke Bertha’s. Dit zijn grote apparaten waarmee je kunt carbid schieten. Ze worden vaak gemaakt van grote gasflessen.

Het vuurwerkverbod geldt van 31 december 21.00 uur tot 1 januari 02.00 uur op de volgende locaties: De Marktstraat vanaf de Kerkstraat tot aan de Schapenstraat; de Herenstraat vanaf de Kerkstraat tot aan De Plas/Grote Markt; de Grote Markt; De Plas; de Grotestraat vanaf De Plas/Grote Markt tot aan de Nieuwe Markt; de Nieuwe Markt; De Waag; de Domineeskamp (inclusief het terrein voor de C1000 en het parkeer-/ evenemententerrein voor de Rabobank) en de Deventerstraat vanaf de Nieuwe Markt tot aan de Lifgerusstraat.

Op deze locaties is het verboden om vuurwerk af te steken. Na 1 januari 02.00 uur geldt weer het reguliere vuurwerkverbod. Het alcoholverbod geldt vanaf donderdag 31 december 2009 (20.00 uur) tot vrijdag 1 januari 2010 (06.00 uur). Carbid schieten mag tussen oudejaarsdag 10.00 uur en nieuwjaarsnacht 02.00 uur. De plattelandstraditie moet echter wel plaats vinden op een terrein buiten de bebouwde kom. Openbare wegen mogen niet worden gebruikt. Naast Dikke Bertha’s zijn deksels en andere gevaarlijke projectielen verboden. Andere voorwerpen, zoals een plastic bal, mogen wel.

Net als vorig jaar zijn meerdere horecagelegenheden geopend; hiervoor zijn al verschillende ontheffingen verleend voor ruimere openingstijden. Naast de reguliere horeca zijn er verschillende personen actief die een evenementenaanvraag hebben ingediend voor een nieuwjaarsfeest. De inzet van de politie is op deze maatregelen afgestemd. De gemeente hoopt met deze maatregelen bij te dragen aan een rustig verloop van Oud en Nieuw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.