cheque van 3000 euro voor ac de pol

Op zeilkamp met mensen met een beperking is een hele organisatie. Het Zwolse Activiteitencentrum (AC) de Pol van InteraktContour gaat deze uitdaging aan en wil in mei 2010 op pad. Dankzij een flinke bijdrage van het Kantoor Automatisering is dit nu ook financieel mogelijk. Op vrijdag 4 december hebben Wilko van Gurp en Maarten Rebel, beide directeuren van Het Kantoor, de cheque ter waarde van 3.000 euro aan AC de Pol overhandigd.

Veel cliënten van InteraktContour hebben door bijvoorbeeld een ongeluk of een beroerte hersenletsel opgelopen, met lichamelijke beperkingen als gevolg. Hierdoor hebben ze in meer of mindere mate zorg nodig. Activiteitencentrum de Pol biedt begeleiding in de vorm van dagbesteding, bijvoorbeeld keramiek, koken of sport. Daarnaast wordt samen met de cliënt gewerkt aan het leren omgaan met de beperking. “De zeilweek biedt onze deelnemers de mogelijkheid om hun grenzen te verleggen binnen een goed aangepaste omgeving met professionele zorgverleners”, vertellen Rob Koggel en Jan-Anne Bruins, begeleiders van AC de Pol. “Voor een groot aantal mensen is het onmogelijk om een dergelijke ervaring op te doen. Dankzij dit watersportproject kan het wél.”

Het Kantoor Automatisering verhuisde onlangs van Wijhe naar een nieuw pand aan de Wilhelm Röntgenstraat in Zwolle. Tijdens de feestelijke opening begin november, werden de genodigden aangespoord een donatie te doen voor InteraktContour. “Ik ken het activiteitencentrum al een tijdje. Toen ik hoorde over de zeilweek, heb ik direct gezegd dat we graag een bijdrage doen”, vertelt Wilko van Gurp enthousiast. “We hebben met Het Kantoor de donaties aangevuld tot een bedrag van 3.000 euro, zodat het watersportproject zeker door kan gaan. We vinden het erg belangrijk dat ook mensen met een beperking hun mogelijkheden kunnen benutten. Als wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren, is dat toch fantastisch”, besluit Wilko.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.