cda tweede kamer wil meer vaart met n35

De CDA-fractie in de Tweede Kamer is niet tevreden over de afspraken die minister Eurlings met de regio heeft gemaakt over de N35. Het CDA zal maandag in de Kamer bij de minister aandringen op meer duidelijkheid en snelheid.

Zo is er nog steeds geen zicht op het moment waarop tussen Zwolle en Wijthmen de schop echt de grond in gaat. Dit terwijl het geld op de plank ligt en het wegvak na aandringen van de Tweede Kamer inmiddels is opgenomen in de Crisis- en herstelwet. Het CDA is wel blij met het opnemen van het wegtracé Nijverdal-Wierden in de financiële rijksplanning. Als de provincie zorgt voor voorfinanciering, kan ook hier snel worden gestart met de verbreding. Maar of er ook geld komt voor het deel tussen Wijthmen en Nijverdal (Raalte) wil de minister pas volgend jaar definitief aangeven.

“Dit is niet motiverend voor de regio”, stelt CDA-Kamerlid Eddy van Hijum. Het Kamerlid uit Laag Zuthem wijst er op dat de provincie en gemeente onlangs hun voorkeur kenbaar hebben gemaakt voor een 2×2 weg met verdiepte ligging bij Raalte. Het CDA wil nu aanstaande maandag bij de behandeling van de planning voor de infrastructuur (MIRT) samen met de PvdA geld vrijmaken, zodat gestart kan worden met het uitwerken van plannen voor het tracé tussen Wijthmen en Nijverdal. “Komend jaar zal er dan duidelijkheid moeten komen over de financiële bijdragen van het rijk en de regio”, aldus Van Hijum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.