bouw raalte plaza bereikt dieptepunt

De bouw van Raalte Plaza heeft het dieptepunt bereikt. Althans, de volledige parkeerkelder is uitgegraven. Om dat te vieren, mocht wethouder Yayeri Blijdenstein vrijdagochtend ceremonieel een fles champagne kapot slaan. Niet met de hand, maar met een grote kraan, waaraan een fles champagne bungelde. Na enkele pogingen ging de fles aan diggelen tegen de randen van de parkeerkelder.

Deze kelder had overigens meer weg van een zwembad, aangezien er bijna twee meter hoog water in stond. Allemaal grondwater. Op 14 december wordt gestart met het aanbrengen van de betonlaag. Deze wordt eerst met behulp van duikers over de bodem gestort en als daarna het grondwater weggepompt is, volgen nog twee lagen om voor een gladde ondergrond te zorgen. Volgens Frans Pronk, projectleider in dienst van bouwbedrijf Hoogeslag gaat het om in totaal 1.800 kuub beton. “Maar liefst 180 vrachtwagens vol, het wordt dus een hele onderneming.” Op dit moment is een duiker bezig om de randen schoon te maken voor een betere aanhechting van het beton..

Wethouder Blijdenstein mag zich inmiddels al aardig ervaren noemen als bouwvakker. “Ik heb geloof ik de afgelopen periode al zo’n drie keer achter het stuur van een kraan gezeten. Langzaam maar zeker word je er behendiger in. Het was wel even wennen omdat het om een hydraulisch systeem gaat en dat heel gevoelig is. Bij een klein tikje, maak je al een flinke zwieper.” Ze ziet Raalte Plaza als een verrijking voor het dorp. “Ik ben heel blij dat er hier in Raalte gewoon gebouwd wordt. Dat ondernemers zich niet laten afschrikken door de crisis, maar gewoon doorgaan met waar ze goed in zijn.”

Behalve aan de Formido zal Raalte Plaza ook plaats bieden aan een grote woonstudio en de Welkoop. Wilfried Akkersdijk, de initiatiefnemer en directeur van de Formido, is ondertussen dik tevreden over de voortgang van de plannen. “We zitten perfect op schema.” De bouwwerkzaamheden aan Raalte Plaza worden naar verwachting in juni 2010 afgerond.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.