Home / archiefcentraal / boertie optiek verkoopt vuurwerkbrillen

boertie optiek verkoopt vuurwerkbrillen

Boertie Optiek in Raalte verkoopt vanaf heden vuurwerkbrillen. De opticien speelt daarmee in op de komende vuurwerkperiode waarbij ogen kwetsbaar zijn. De brillen zijn voor 2,50 euro te koop en zijn niet alleen bedoeld voor kinderen. Juist ook volwassenen – die meestal het vuurwerk aansteken – lopen gevaar door rondvliegende stukken vuurwerk of ander materiaal dat ontploft.

Als het aan de oogartsen van het Deventer Ziekenhuis ligt, dragen zelfs de kijkers naar vuurwerk rond het middernachtelijk uur van oud op nieuw vuurwerkbrillen. Dat een beschermbril niet overbodig is, blijkt wel uit het eerste grote vuurwerkongeval van dit jaar. In Vlaardingen moet één van de slachtoffers van een vuurwerkbom een oog missen. Dus als er nog meer verkoopplaatsen zijn in Salland, dan horen we dat graag.

Lees ook

Kledingcheque voor kinderen van minima-ouders

RAALTE – Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen uit de gemeente Raalte krijgen ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.