Home / archiefcentraal / 2010 heeft nieuwe inzameldagen voor afval

2010 heeft nieuwe inzameldagen voor afval

De kans is groot dat je de afvalcontainers vanaf 2010 op een andere dag aan de weg moet zetten. ROVA heeft de schema’s veranderd. Tegelijk met de nieuwe schema’s is ook de afvalwijzer veranderd. Je krijgt alleen maar meer de kalander van je eigen wijk in de bus.

ROVA heeft vorige week de nieuwe afvalwijzers huis aan huis verstuurd. Die afvalwijzers zijn op maat gesneden. Je hoeft niet meer te zoeken in welke wijk je woont en wanneer je dus de verschillende containers en je zak voor plastic aan de weg moet zetten. De kalender is op adres verspreid en vertelt al meteen wat er in jóuw wijk geldt.

Die aanpassing is niet duidelijk op de afvalwijzer vermeld en voor zover we kunnen overzien ook niet uitgebreid via de media meegedeeld. We vinden op de site van de gemeente Raalte wel een bericht over ‘een aanpassing’, maar niet welke.

Vanwege de nieuwe kalender is het niet meer mogelijk een overzichtelijk schema op internet te zoeken. Je moet nu op postcode zoeken naar je eigen wijkschema. Daarvoor moet je wel een beetje handig zijn met de computer, anders kom je er niet uit. Dus het is zaak die ROVA-kalender niet kwijt te raken of goed over te nemen in een agenda.

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.