winkeliers voorbereid op veelplegers diefstal

Peter Tiebot, de eigenaar van bouwmarkt Fixet in Olst, heeft begin dit jaar – naar aanleiding van beveiligingswensen op De Meente in Olst – de aandacht gevestigd op het Posterproject Veelplegers. Een project dat in Deventer al langer goed werkt.

Het pleidooi van Tiebot heeft woensdag geresulteerd in het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen 21 ondernemers uit Olst-Wijhe en korpschef Henk van Bussel van de politie IJsselland. Belangrijk onderdeel van de afspraken is dat de informatie over veelplegers, die afkomstig is van de politie, alleen intern wordt gecommuniceerd. De poster met foto’s en namen van de bij de politie bekende veelplegers mag dan ook niet voor klanten zichtbaar zijn.

Burgemeester Ton Strien heeft tijdens zijn openingswoord aangegeven hoe belangrijk het is de hedendaagse technieken van de winkeldieven te (her)kennen en te weten hoe hiermee om gegaan moet worden. Om voldoende kennis van zaken te hebben is er een cursus gegeven die de betrokken ondernemers samen met het personeel hebben gevolgd. Zij kunnen nu beter en sneller het gedrag van winkeldieven herkennen en weten ook hoe daarop gereageerd moet worden. In totaal hebben 93 personen deelgenomen aan de cursus, die verdeeld over vier avonden is gegeven.

Met de ondertekening wordt een traject gestart dat een vervolg krijgt. Jaarlijks kunnen nieuwe medewerkers of ondernemers die nog niet deelnemen zich weer opgeven voor deze cursus. De kennis wordt zodoende op pijl gehouden en ebt niet langzaam weer weg. Het is de bedoeling dat er een gemeentelijk netwerk ontstaat van winkeliers die elkaar tippen als er winkeldieven actief zijn binnen de gemeente. De alertheid van het personeel en de pakkans van de dieven worden hiermee vergroot.

Burgemeester Ton Strien beëindigde de avond door iedereen veel succes te wensen met de bestrijding van winkeldiefstal. Hij wees erop dat het niet onmogelijk is dat de ondernemers binnenkort een ‘mystery-guest’ op bezoek krijgen. Men is gewaarschuwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.