winkeliers houden hoofd koel bij doorgeest

Leden van de Heinose Winkeliers Vereniging zijn afgelopen week, zoals ieder jaar vlak voor een ledenvergadering, op bezoek geweest bij een ondernemer uit Heino. Donderdag brachten de ondernemers een bezoek aan Doorgeest Koeltechniek, dat sinds 1964 bestaat en sinds 1994 wordt geleid door Jeroen Doorgeest.

Doorgeest, een familiebedrijf, is zeer vooruitstrevend en innovatief op het gebied van klimaatbeheersing en warmte terugwinning. Opmerkelijk is dat het bedrijfspand, welke mede bedacht en ontworpen is door Doorgeest zelf, het meest energiezuinigste pand van Nederland is. Doorgeest heeft op vijf werkgebieden concepten ontwikkeld; Kantoor, Medisch, Uitvaart, Horeca en Industrie. Een team van veertien mensen is inmiddels werkzaam bij Doorgeest Koeltechniek. Een team met eigen kwalificaties en specialisaties welke op peil gehouden worden door regelmatige bijscholingen.

In 2008 richtte Doorgeest een nieuwe BV op, genaamd Wadus. Wadus richt zich op duurzame energie en ontwikkelde hiervoor een lucht/water-warmtepomp. Opdrachten variërend van onder andere koelcellen, tot een ontwikkelen van een olifantendouche of een broedmachine voor struisvogeleieren geven de variëteit van Doorgeest en Wadus aan. Het was donderdag al met al een nuttig uitstapje voor de Heinose winkeliers, die met een gouden tip naar huis gingen: “Pleeg tijdig onderhoud aan je koeltechniek, hier kun je jaarlijks flink wat euro’s mee besparen”, als ze Doorgeest mogen geloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.