wim rabelink nieuwe prins der stoppelkaters

Precies om elf minuten over elf stapte Wim, Raaltenaar en Stöppelkater in hart en nieren, uit de kattenbak. In een bomvolle Zaal Zwakenberg werd hij als nieuwe voorman van de Raalter carnavalsvereniging onthaald. In februari zal Rabelink de scepter zwaaien over Stöppelburcht.

Rabelink is een echt verenigingsmens. Bij veel verenigingen heeft hij in verschillende commissies de scepter gezwaaid, waaronder de wagenbouw van de Stöppelhaene, Scouting Raalte, Veilig Verkeer Nederland en Rohda Raalte. Verder is Wim actief op het volleybalveld en staat hij graag op de dansvloer. Deze rechercheur is vader van drie kinderen en is getrouwd met zijn geliefde Dorien. Hij is in Raalte komen wonen in 1973 en was vanaf dat moment niet meer uit het beeld van de Raalter verenigingen te slaan.

Ook met carnaval zit het niet mis. Met de Roalter Wille probeert hij elke jaar weer om de felbegeerde Stoppelkraker van het jaar in de wacht te slepen. Dat lukte zaterdagavond niet. Zeven acts streden om de titel, maar – zoals bekend – kan er maar één de winnaar zijn. Het Deurslenters Duo ging met de eer aan de haal en loste daarmee 85dB af als kampioen. Een eervolle vermelding was er voor het Trio Slecht Geslapen, dat met een aanstekelijk nummer haar debuut maakte.