water inspireert provincie en waterschap

Uit handen van Jan Laarman van het Waterschap Groot Salland heeft gedeputeerde Piet Jansen van de provincie Overijssel het nieuwe bestuursprogramma ‘Water is onze inspiratie’ van het waterschap persoonlijk in ontvangst genomen. Tijdens de overhandiging stonden beide bestuurders gezamenlijk stil bij diverse onderwerpen uit het programma die het waterschap en de provincie direct raken.

Zo werken Groot Salland en de provincie samen aan waterveiligheid en hebben ze beiden een rol in de Ruimte voor de Rivier-projecten. Gedeputeerde Jansen is hierbij voorzitter van de stuurgroep en het waterschap uitvoerder van de grootschalige projecten langs de IJssel bij Deventer, Zwolle en Kampen. Deze projecten moeten ervoor zorgen dat het water meer ruimte krijgt. Dit is nodig, omdat het door de klimaatverandering vaker en harder regent. Waterschap en provincie trekken hierin samen op.

Daarnaast moet ook gedacht worden aan samenwerking en afstemming in verschillende gebiedsontwikkelingsprojecten, Ruimte voor de Vecht, Nationaal Landschap IJsseldelta en diverse andere waterplannen, zoals de Ruimte om te leven met waterprojecten Sekdoorn (Zwolle), Bisschopsschans (Nieuwleusen/Rouveen), Westerveldse AA (Zwolle) en de baggerklussen in het stadswater van Zwolle en Hasselt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.