voormalig globetrotter actief als kapster

Kapster Karin Borden-Derks woont sinds enkele jaren weer in haar geboorteplaats Raalte, maar daarvoor heeft ze twintig jaar lang over de wereld gereisd. Telkens weer een nieuw land, een nieuwe stad en vaak een andere taal. Enkele maanden geleden is Karin voor haar zelf begonnen in het kappersvak. Onder de naam GPdasmooiGeknipt werkt ze als ambulant kapster.

Karin: “Keer op keer kreeg ik te horen: ‘Dat je dat aandurft, alleen naar een vreemd land waar je niemand kent’. Maar settelen op een plek, vast werk, dát vind ik pas gedurfd. Toentertijd had ik ook een soort bezittingfobie, alles wat ik had moest in mijn rugtas passen, anders voelde ik me niet meer vrij.”

Op haar 19de vertrok ze naar Amerika, om als au-pair te werken in de buurt van NYC. Na een tijdje begon het weer te kriebelen en ze nam de bus richting Californië. Ze stapte uit in New Port Beach en vroeg bij een kinderkapsalon of ze een baantje voor haar hadden. Al gauw behoorden de toen nog kleine Olson Twins ook tot haar klantenkring. Maar in die twintig jaar was ze niet alleen actief als kapster, ze had ook baantjes als privélerares Engels en vertaalster en ze werkte in de horeca, de kinderopvang en in het toerisme. “Het was een ideale combinatie, mijn vak en mijn passie, reizen”, zegt ze.

Na vele jaren reizen en wonen in onder andere Australië, Italië, Frankrijk, Mexico, Thailand, Singapore, Maleisië, Indonesië en Japan kwam ze in Las Vegas haar grote liefde tegen, stuntman Chuck Borden. “We zijn nu drie jaar getrouwd en we hebben een tweeling van vier. Sinds een paar jaar wonen we in Raalte en dat bevalt ons goed, wel denk ik dagelijks aan alle andere leuke landen waar ik ook wel zou willen wonen.”

Bij GPdasmooiGeknipt kun je terecht voor alle behandelingen, knippen, permanenten, kleuren en stylen. Karin: “Voor de klant is het om meerdere redenen voordeliger, ze hoeven de deur niet uit, geen parkeergeld te betalen en het is meestal goedkoper dan in een kapsalon.” Karin werkt met de professionele kleurproducten van KIS. Voor meer informatie of voor prijzen kun je terecht op de website staging2.gpdasmooigeknipt.com of bel Karin op 06-29070192.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.