voorlopig nog geen isala polikliniek in raalte

Er komt voorlopig geen polikliniek van Isala Klinieken in Raalte. Isala heeft de gemeente Heerde boven die van Raalte verkozen. Beide gemeenten waren in beeld om een polikliniek te vestigen. “De gemeente Raalte betreurt het besluit dat er niet op korte termijn een polikliniek van Isala in Raalte komt, maar we zien voldoende kansen om na Heerde als tweede gemeente een Isala-polikliniek binnen haar gemeentegrenzen te krijgen”, vertelt wethouder Roger de Groot.

De wethouder heeft dit jaar gesprekken gevoerd met de raad van bestuur van Isala over een mogelijke vestiging van een polikliniek in Raalte. Deze zou aanvullend moeten zijn op de al enkele jaren in Raalte gevestigde polikliniek van het Deventer Ziekenhuis. Isala stond niet afwijzend tegenover vestiging in Raalte en is een haalbaarheidsonderzoek gestart, waarbij meerdere opties zijn bekeken. De opties hadden betrekking op twee regio’s. Dat de keuze nu uiteindelijk op Heerde is gevallen heeft te maken met de al beschikbare accommodatie daar, het brede draagvlak onder de huisartsen en doordat er in Heerde nog geen polikliniek van een ander ziekenhuis gevestigd is.

Als in Heerde sprake is van een succesvol proefjaar, dan overweegt Isala om in meerdere gemeenten dergelijke poli’s realiseren. Ook komt Raalte dan weer in beeld. De gemeente en Isala blijven hierover met elkaar in gesprek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.