vliegerpiet is geland maar vraag niet hoe

Dat Sinterklaas weer in het land is, mag inmiddels weer duidelijk zijn. Zaterdag schreven we over de intocht in Raalte, terwijl ook de intocht in Heino en Olst (zondag) er inmiddels weer opzitten. Bij het stukje van zaterdag zijn we echter vergeten te melden dat ook Vliegerpiet gelukkig veilig is geland. Hij werd al een tijdje gemist, sinds hij met stormachtig weer is gaan vliegeren. Sinterklaas is al die tijd ongerust geweest, maar hij heeft zijn Piet weer terug.

Dat Vliegerpiet zich in de buurt van Raalte moest schuilhouden, was eigenlijk al wel snel duidelijk. De afgelopen dagen hebben veel kinderen Sinterklaas per mail laten weten dat ze allemaal stukjes van de Piet hadden gevonden. In Raalte Noord hoorde Tommy bijvoorbeeld hulpgeroep en is een gele veer gevonden, bij Speeltuin Blekkerhoek werd een schoen gevonden en in het centrum zou Vliegerpiet zelfs gesignaleerd zijn. Toch was hij er zaterdag tijdens de intocht nog niet bij.

Bij de aankomst op de Varkensmarkt in Raalte was er grote ongerustheid bij de Sint en de Pieten. Op het podium probeerde de Hoofdpiet nog voor een laatste maal contact te krijgen met de politie, omdat die ook druk is geweest met de zoektocht naar Vliegerpiet. Dat telefoontje was niet voor niets, want er werd besloten met een helikopter te zoeken. Alle kinderen hebben de helikopter wel gehoord, en sommigen hebben hem zelfs gezien. Het heeft gewerkt, want Vliegerpiet werd gesignaleerd.

Dat betekende echter nog niet dat Vliegerpiet zich al veilig bij de andere Pieten kon nestelen. Want het was juist de helikopter die het nog even spannend maakte. Door de wind die de propellers teweeg brachten, werd Vliegerpiet min of meer de lucht ingezogen. Hij belandde pardoes op het dak van Hotel de Zwaan. Niets gebroken, geen verwondingen en geen pijn. En bovendien ook nog eens heel dicht bij Sinterklaas, die zaterdagavond vast heerlijk heeft geslapen. Of zou hij de daken al zijn opgeweest?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.