verwachtingen cafe neuf hooggespannen

Niet voor niks wordt in het huidige promomateriaal een oude foto van Hotel Neuf, dat tot 1969 in het pand gevestigd was, gebruikt. “We gaan voor de look van vroeger”, stelt Ellis Fleer namens de nieuwe exploitanten, te weten zijzelf en haar vriend René Nijboer van Nijboer Interieur & Design en de familie Poppe van Hotel De Zwaan. “Het wordt dus een echt een ouderwets bruin Grand Café. Maar dan wel met de luxe en de wat strakkere vormen van nu. Het moet een plek worden waar je jezelf snel thuis voelt.”

“De reacties zijn tot nu toe heel erg leuk. Men is met name blij dat we heel erg refereren aan de tijd van Hotel Neuf. Dat historische karakter van de plek spreekt toch heel veel mensen aan.” Ellis licht alvast een tipje van de sluier op als het gaat om de inrichting. Op de begane grond staat een bar met diverse hoge en lage zitjes. Een trap leidt omhoog naar de eerste verdieping waar allemaal tafeltjes en zitjes staan. Vervolgens kun je nog een trap omhoog naar de tweede verdieping. Deze omvat eigenlijk een grote rondloop van waaraf je neer kunt kijken op de begane grond. Ook voorziet de tweede verdieping in een eventueel afsluitbare feest/vergaderruimte. “De inrichting bestaat uit een combinatie van modern en oud. De belangrijkste kleuren zijn bruin, zwart en goud.”

De doelgroep? Alles en iedereen. De eigenaren willen niemand uitsluiten. Van winkelend publiek tot zakenmensen, van kroegpubliek tot mensen die gewoon lekker willen dineren. “Alles door elkaar heen, dat was ook onze opzet”, stelt Ellis. Dat vertaalt zich ook in de menukaart. Een uitgebreide lunchkaart tot en met een simpel diner. Maar luxe kan ook. Van een Hollandse worstplank tot kreeft, alles is mogelijk. “We hanteren scherpe prijzen. Als je niet duur uit wilt gaan, hoeft dat ook niet. Dat vinden we erg belangrijk. Nogmaals, Neuf is een plek voor een breed publiek.” Dat kun je ook terugzien in de extra activiteiten die het grand café zal presenteren. Elke donderdag wordt er vanaf 17.00 uur een businessborrel gehouden, elke vrijdag- en zaterdagavond staat er een DJ achter de draaitafels die zal zorgen voor de juiste sfeer.

Het grand café heeft een open keuken. Je kunt dus met eigen ogen zien hoe je bestelling wordt bereid. Daartoe is een zogenaamd ‘rotissoir’ (een soort van grill met open vuur) geïnstalleerd. De inrichting is natuurlijk in handen van Nijboer Interieur & Design. “We hebben de hele tent op de kop gezet. Alles is eruit gehaald. Eigenlijk staan alleen de originele buitenmuren er nog!”

“We hadden eigenlijk helemaal geen plannen in deze richting”, vertelt Ellis. “Maar toen we hoorden dat Blom zou vrij komen, waren we meteen geïnteresseerd. Het is het mooiste plekje van Raalte voor een horecavoorziening als de onze. Het is voor ons een uitdaging. We vinden dit ontzettend leuk om te doen. René, Hans en Benny gaan dan ook niet over één nacht ijs. Die gaan meteen in de hoogste versnelling! Met de horeca-ervaring van de familie Poppe en de ervaring van Nijboer Interieur & Design als het gaat om inrichten denken we een goede combinatie gevonden te hebben.”

De belangstelling voor het nieuwe grand café is enorm. “De verwachtingen zijn ook hooggespannen”, stelt Ellis Fleer. “En dan was enkele weken geleden ook nog een groot deel van de straat in het centrum opengetrokken voor alle extra stroomleidingen die we nodig hebben. Je kon mensen horen denken: ‘Wat gaat er hier in hemelsnaam gebeuren?’ En we hoorden het ook van de mensen die bezig waren met de verbouwing. Om de haverklap stapte er iemand naar binnen die het allemaal even snel wilde bekijken!”

De officiële opening van het grand café is gepland op donderdag 19 november. Deze is alleen bestemd voor genodigden. Op vrijdag 20 november is er tussen 17.00 en 21.00 uur een open huis. De deuren zijn overigens eind vorige week al open gegaan. Voor meer info kun je een kijkje nemen op staging2.grandcafeneuf.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.