tielbeke wereldkampioen in rio de janeiro

Op de eerste dag van het IPC WK korte baan in Rio de Janeiro heeft Michel Tielbeke voor een daverende verrassing gezorgd. De 28-jarige zwemmer uit Raalte veroverde in een schitterend nieuw Europees record van 2.16.80 de wereldtitel op de 200 meter wisselslag in de klasse S13. In een zinderende strijd versloeg de zwemmer uit Raalte de Spanjaard Mendez en de Canadees Gotell met een halve lengte.

“Het ging fantastisch! Ik zag na de rugcrawl mijn tegenstanders ongeveer gelijk keren. Ik heb toen de schoolslag heel hard doorgetrokken. Dat liep fantastisch en daar heb ik het verschil kunnen maken. Wat een geweldige tijd! Ik heb mezelf met bijna zeven seconden verbeterd. Ik was helemaal beduusd. Pas bij het horen van het volkslied begon ik pas te beseffen dat ik wereldkampioen ben geworden”, aldus de uitgelaten Tielbeke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.