Home / archiefcentraal / thema avond vvd gedogen of handhaven

thema avond vvd gedogen of handhaven

VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven is, zoals we al eerder meldden, maandag 16 november te gast bij de jaarlijkse thema-avond van de VVD Raalte in Hotel De Zwaan. De VVD heeft nu meer bekend gemaakt over de invulling van de avond. Het thema is ‘gedogen of handhaven’.

“Nederland is kampioen in het maken van regels”, stelt de VVD Raalte. “Maar regelmatig pakken regels ook averechts uit. Met regelmaat zien we plannen en ontwikkelingen van particulieren en bedrijven die we anno-nu wél zouden willen, maar officieel niet kunnen omdat de verouderde regels dat nu eenmaal niet toestaan. Eigenlijk zou je dan een oogje dicht willen (moeten?) doen. Elke gemeente, ook Raalte, kent zo wel meerdere voorbeelden.”

Aan de hand van een aantal concrete lokale situaties, waarbij dit dilemma aan de orde was, wordt deze avond de vraag gesteld wat bestuurlijk gezien de beste benadering is. Speciale gast Fred Teeven geniet landelijke bekendheid als crimefighter omdat hij in het verleden als Officier van Justitie in Amsterdam betrokken was bij meerdere grotere strafzaken. Hij kent dus het strafrecht van binnenuit. Maar Teeven is binnen de politiek ook specialist op het gebied bestuurs-, civiel- en procesrecht en vanuit die optiek zal hij zijn mening geven over hoe er volgens hem bestuurlijk gereageerd zou moeten worden op de aangedragen situaties.

Na de pauze bestaat er gelegenheid om vragen te stellen aan Fred Teeven over andere onderwerpen. Dat kan uiteraard ter plaatse, maar om er zeker van te zijn dat vragen aan de orde komen, is het advies om de vragen vóóraf in te dienen via de website.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen. Aanmelden is wel gewenst en dat kan via de website www.vvdraalte.nl. Hier kun je ook aanvullende informatie vinden over het bezoek van Teeven aan Raalte. Ook kun je situaties aandragen waarvan je vindt dat er meer gehandhaafd of juist gedoogd, moet worden.

Lees ook

Drieling voor koe Treesje

MARIËNHEEM – Zorgboerderij Koetjes&Paardjes van de familie Kloosterman in Mariënheem mocht afgelopen zaterdag een heuse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.