tariefverhoging grijze container bijgesteld

De Raalter gemeenteraad heeft de voorgestelde tariefverhoging voor afvalinzameling, en dan met name het tarief voor de grijze container, unaniem van tafel geveegd. Het tarief voor het legen van de grijze container gaat met vijftien procent omhoog, terwijl het college liever een verhoging van 33 procent had gezien. Een wijzigingsvoorstel van het CDA, de PvdA en de VVD werd met steun van de SP aangenomen.

Het laten legen van de grijze container (240 liter) zou in 2010 aanvankelijk – als het aan het Raalter college lag – geen 6,89 euro, maar 9,21 euro gaan kosten. In de begrotingsvergadering van donderdag werd dat naar beneden bijgesteld tot 7,92 euro. Dat is nog steeds een forse stijging van vijftien procent. Die stijging wordt echter gedekt door de verwachting dat er meer afval, in kilogrammen gemeten, per lediging wordt opgehaald. Relatief licht kunststof afval wordt nu immers gratis opgehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.