succesvol jubileumconcert roalter jongs

In een tot de nok toe gevulde Zaal Zwakenberg heeft mannenkoor Roalter Jong’s zaterdagavond een succesvol jubileumconcert gegeven. In vier blokken liet het koor zien welke ontwikkeling het de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt, zowel zangtechnisch als in keuze van het repertoire. Begonnen als shantykoor is het inmiddels een koor met een zeer breed repertoire.

Steeds in andere kleding gaf het koor zaterdag een overzicht van tien jaar Roalter Jong’s. Van luisterliederen zoals het prachtig gezongen ‘Wolgalied’ tot meezingers als ‘Laat maar lekker gaan’, waarbij de hele zaal blijk gaf de keuze van de liedjes zeer te waarderen. Tussen de blokken door lieten de partners van de zangers zien ook over talent te beschikken. Dokter Bernard, Tante Lien en Tina Turner kwamen tot leven in een aantal vermakelijke sketches.

Groot was de verrassing toen burgemeester Piet Zoon, nadat hij benoemd was tot beschermheer van het koor en hiervoor een oorkonde en de bekende hoed van de Roalter Jong’s in ontvangst had genomen, plaats nam tussen de zangers om het gehele vierde blok uit volle borst mee te zingen. Na de benoeming van de burgemeester daagde hij het koor uit om met een aantal tekst- en liedjesschrijvers uit Raalte een gemeentelied te schrijven, een soort van Raalter volkslied. Voorzitter van de Roalter Jong’s, Bert Bourgonje, pakte de handschoen op en beloofde binnen een aantal maanden met een voorstel te komen voor een gemeentelied.

In het vierde blok presenteerden de koorleden tevens hun nieuwe kleding, waarop meteen positief werd gereageerd. Het jubileumconcert was de laatste activiteit in het jubileumjaar. De voorzitter herinnerde nog even aan de kunstveiling op 30 april, die in samenwerking met Kunstkring Raalte was georganiseerd en waarvan de opbrengst zou gaan naar stichting De Vriendenkring van De Hartkamp. Door het ongeluk in Apeldoorn werd deze veiling voortijdig beëindigd.

Maandag 16 november hebben de Roalter Jong’s tijdens een concert voor de bewoners van De Hartkamp alsnog een bedrag overhandigd, wat door het bestuur van de vriendenkring dankbaar is aanvaard. Een prachtige afsluiting van een mooi jubileumjaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.