streektaal troef in voorstelling uutspreken

De streektaaltheatertour Uutsprèken doet op zaterdag 12 december Olst aan. Uutsprèken is een theaterprogramma waarin de hedendaagse cultuur en streektaal van Salland en centraal staat. Het programma is voortgevloeid uit een project van de IJsselacademie, waarbij tien muzikanten opdracht kregen om een lied te schrijven en uit te voeren in hun eigen streektaal.

Uutsprèken is een frisse en muzikale reis door de diversiteit van streek en taal geworden. De reisleiders zijn ouwe rotten als bluesknakker Bert Vrieling en gelouterde rockers als Erwin Nyhoff, afgewisseld met regioman en troubadour Harm Jan Wilbrink, Thomas Tijs en Gooswijn van Rees met moderne beats en blues. Ellen Jannink, bekend als voormalig zangeres van de Olster band Asylum, treedt in Olst op als gastartiest.

Het opmerkelijke van de optredende artiesten is niet het verschil in stijl en spraak, maar juist de overeenkomsten tussen de vertolkte liederen. En als er al sprake is van een Overijsselse sound, dan kan die nooit ver weg liggen van het ingetogen en liefdevolle repertoire van Uutsprèken! De voorstelling bestaat uit nieuw, oorspronkelijk materiaal en wordt visueel ondersteund door stills, originele filmpjes en een subtiel en effectief decor. De eigen cultuur van Salland wordt in een heel nieuw jasje gestoken! Uutsprèken brengt de tongen in beweging!

De kaarten voor Uutsprèken op 12 december (aanvang 20.15 uur) in het Holstohustheater zijn in de voorverkoop 15 euro en aan de zaal 16 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop te krijgen bij het Holstohus, Boekhandel Korten in Olst en de bibliotheek in Wijhe. Reserveren kan ook via holstohustheater@home.nl of op telefoonnummer 0570-561664. Kijk voor meer informatie op staging2.kulturhusolstwijhe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.