spoorwegovergangen heino en raalte dicht

In het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 december worden de spoorwegovergangen bij de stations in Heino en Raalte afgesloten. Al het verkeer, inclusief fietsers en voetgangers, wordt omgeleid. Aannemer VolkerRail werkt dan in opdracht van ProRail aan het spoor tussen de Rozendaalweg en de Woolthuisweg in Heino en tussen de Nieuwe Deventerweg (N348) en de Almelosestraat in Raalte.

De werkzaamheden, het vernieuwen van dwarsliggers, spoorstaven, wissels en overwegen, vinden plaats tussen dinsdag 24 november en zondag 20 december. Het grootste deel van de werkzaamheden wordt in ‘s nachts of in de weekenden uitgevoerd. Van zaterdag 12 december 01.00 uur tot maandag 14 december 7.00 uur is het vanwege de werkzaamheden nodig de spoorwegovergangen Stationsweg Heino en Ganzeboomlaan Raalte af te sluiten.

ProRail voert regelmatig inspecties en onderhoud aan het spoor uit. Door het regelmatig inspecteren en het tijdig vervangen of vernieuwen van onderdelen blijft het spoor in goede conditie. Daarnaast is een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. De werkzaamheden in december zijn onderdeel van het verbeteren van de kwaliteit van het spoor tussen Zwolle en Nijverdal. In het voorjaar volgen werkzaamheden aan de overige delen van dit traject.

De aannemer neemt maatregelen om de overlast van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Toch kun je last hebben van licht en geluid veroorzaakt door railkraan, slijpmachine, boormachine, werkverlichting, aggregaat en shovel die onder andere gebruikt worden. Bij het station in Heino en ter hoogte van de Ceintuurbaan in Raalte liggen depots waar de aannemer materialen opslaat. Vrachtwagens voeren de benodigde materialen aan en af.

De omleidingsroute voor autoverkeer wordt zaterdag 12 en zondag 13 december met borden aangegeven. Ook voor fietsers en voetgangers zijn er omleidingsroutes die met borden aangegeven worden. Fietsers en voetgangers in Heino worden over de Wooldhuisweg (langs het Japiksgat) geleid. Fietsers en voetgangers in Raalte worden via de oostzijde van het kanaal (langs voormalig MBI Beton) geleid. De werkzaamheden hebben het desbetreffende weekend ook gevolgen voor de treindienst tussen Zwolle en Wierden. Kijk voor meer informatie op staging2.ns.nl en teletekstpagina’s 751 en 754 of vraag een reisadvies op maat via 0900-9292 (0,70 euro per minuut).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.