Home / archiefcentraal / snelle welstandstoets voor gemeente raalte

snelle welstandstoets voor gemeente raalte

Raalte is een pilot gestart om wat sneller bouwvergunningen te kunnen afgeven. Het college denkt tijdwinst te kunnen behalen door niet langer op een uitspraak van de welstandscommissie te wachten. In plaats daarvan doet zij een eigen welstandstoets. De gemeente Raalte toetst bouwaanvragen dus zelf aan de criteria die in de Welstandsnota zijn opgenomen en kan bij akkoord direct een vergunning afgeven. Iedere week komt er een commissie bij elkaar die de aanvragen doorloopt.

De tijdwinst kan volgens wethouder Gerard Elferink al best snel oplopen tot een aantal weken: “Als we een bouwaanvraag naar de welstandscommissie sturen, is het altijd eerst wachten op hun vergadering. En als je pech hebt, ben je nog niet eens direct aan de beurt. In tachtig tot negentig procent van de gevallen voorzien wij geen problemen in de aanvraag met betrekking tot de nota, dus kunnen we zelf ook wel direct een stempel zetten.”

De aanvraag gaat dan niet meer naar de welstandscommissie, maar is definitief goedgekeurd. Dat bespaart – of ze het nu leuk vinden of niet – de welstandscommissie wat werk, maar zorgt er wel voor dat de aanvrager eerder kan bouwen.

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.