smeekens op medaillekoers voor spelen

Als Jan Smeekens in Vancouver de avond voor de 500 meter een goede droom heeft, zit Olympisch zilver er voor de Raaltenaar zo maar in. Vandaag reed hij 35,02 tijdens wereldbekerwedstrijden in Heerenveen en werd daarmee tweede.

Tweede in een internationaal veld waarbij zo goed als de hele wereldtop aanwezig is, dat belooft hoge ogen tijden de Spelen in februari. “Ik heb vannacht deze race gedroomd”, zei Smeekens voor de microfoons van de NOS. “Vannacht ging die perfect. Vandaag op de baan ook.”

Vrijdag werd Smeekens nog vijfde in 35,17. Ronald Mulder uit Zwolle werd toen derde, die moest het vandaag met een zesde plaats doen. Joji Kato werd met 34.98 eerste, hij was de enige onder de 35 seconden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.