sinterklaas lang niet altijd vanzelfsprekend

Alle kinderen tellen weer in spanning af naar 5 december, want dan komt Sinterklaas met een zak vol cadeautjes. Maar wat nu als Sint geen geld heeft? Voor kinderen waarvoor de komst van Sint niet vanzelfsprekend is, houdt Rotaryclub Raalte in samenwerking met Carinova, stichting Minima en Vluchtelingenwerk de komende tijd een grote kaartenactie. Want kinderen in Salland die wel eens verrast mogen worden, verdienen met Sinterklaas namelijk ook een opsteker.

“Het gaat om kinderen voor wie de decembermaand geen feestmaand is, voor wie het niet vanzelfsprekend is dat Sinterklaas of de Kerstman langskomt of voor wie het niet zo gewoon is dat ze deelnemen aan sport en spel. Dat zijn meer kinderen dan we vaak in de gaten hebben, omdat het zich afspeelt in de anonimiteit, achter de huisdeur”, zo stellen Femke Wijma en Frans Kodden van de Rotaryclub Raalte, die de afgelopen vier jaar ook al actie voor dit doel heeft gevoerd.

De kaarten waarvan de eerste exemplaren maandag door Rotary-voorzitter Wim Koetsier aan Raalter burgemeester Piet Zoon zijn aangeboden, zien er ook dit jaar weer schitterend uit. Prachtige dubbele vierkante kaarten in pakjes van vier voor de prijs van vijf euro. Er zijn twee soorten: Kaarten voor Kerst en nieuwjaar en kaarten die voor allerlei doelen kunnen worden verstuurd. De kaarten hebben een bijzondere lokale uitstraling, want ze zijn gemaakt aan de hand van schilderijen van kunstenaars Hans Boxem uit Raalte en Teun de Haan uit Wijhe. Beiden hebben belangeloos meegewerkt.

“We hopen uiteraard dat de actie veel geld opbrengt. Diverse organisaties benaderen de gezinnen die in aanmerking komen. De kinderen kunnen hun verlanglijstje bij die organisaties inleveren”, zegt Kodden. “We willen duurzaam speelgoed voor ze kopen”, vult Wijma aan. “Geen autootje van 1,95 euro, maar een goed stuk speelgoed of een boek. Maar het kan ook een bijdrage zijn voor de deelname aan sport- of muziekonderwijs.”

Vanaf komende zaterdag 14 november tot en met 19 december worden door vrijwilligers van de Rotary op donderdagavond, vrijdagavond en zaterdagmorgen kaarten verkocht bij de verschillende supermarkten in de gemeente. In de afgelopen periode zijn de kaarten ook aangeboden aan de Raalter bedrijven om ze bijvoorbeeld onderdeel te laten zijn van de kerstpakketten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.