rally naar dakar niet zonder problemen

Roel Schrijver en Jeroen Grolleman uit Heeten, gezamenlijk team Racing4Charity, zijn inmiddels al weer twee weken onderweg in de Amsterdam-Dakar Challenge. Zoals viel te verwachten verloopt de ‘barrelrally’ niet zonder problemen. De heren rijden in een konvooi met enkele andere deelnemers en er heeft nog wel eens een auto panne. De Jeep van de heren uit Heeten niet uitgezonderd. “Maar het is wel een heel gezellige groep.” De heren zijn inmiddels in de woestijn beland.

Hun logboek laat zich lezen als een overzicht van materiaalpech, gerammel en gedoe. Korte nachten, een potje bier op zijn tijd, handige en behulpzame ‘locals’, een kleine knokpartij tussen een agent en een Marokkaan, je leest er alles over in het logboek op hun site. De route is zwaar voor de oude brikkies. Op dag zeven moesten de heren bijvoorbeeld met hun jeep een zware berg in Noord-Afrika nemen. Nadat eerst een andere auto stuk was gelopen (en gerepareerd) ging het toch weer mis. “Ons Jeepje begon er prima aan maar was aan het eind van de berg toch mooi even aan de kook. Team 1127 had echter ook opeens een gaatje in de radiateur dus we konden boven op de berg weer aan het sleutelen.”

De laatste tekstuele update is van dag 9. “In afstand zijn we nog lang niet op de helft maar we staan weer stil met panne. Niet onze Jeep natuurlijk (de super Jeep, kuch), maar één van de Land Rovers heeft een radiator probleem. De radiator is dus nu ook weg, één van de garage heeft hem meegenomen naar een vriend die hem wel even kan fixen… Hoe lang duurt zoiets hier? Tot nu toe al een uur, maar zou ons niets verbazen als wij hier morgen nog staan haha.. Nog een klein stukje en dan is het klaar met het asfalt en gaat het echte werk beginnen, dit zal dus de laatste keer internet-cafe zijn, en vanaf dan over op de satelliettelefoon.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.