Home / archiefcentraal / raalter bedrijven koppelen energieadvies

raalter bedrijven koppelen energieadvies

Het Raalter bureau BoCha Bouwconsulting van Paul Hafkamp is een samenwerkingsverband aangegaan met Joop Elders Sanitair en Totaal Installateur, Financieel adviesbureau Hannink, van Bladeren & List en Koolhof Schilderwerken BV. Het doel is om Salland warm(er) te maken voor energiebesparende maatregelen binnen woningen en bedrijven. “Als je bij mij advies inwint over energiebesparende maatregelen en daar werk voor de andere partijen uit voortkomt, hoef je niks voor dat advies te betalen”, vertelt Paul. De eerste vijf huiseigenaren die zich aanmelden, krijgen dat advies sowieso gratis.

“Sinds januari 2008 is een energielabel, een EPA (Energie Prestatie Advies, redactie), verplicht voor nieuwe woningen”, vertelt Paul. “Maar aangezien er verder geen sancties op staan, is het allemaal heel vrijblijvend. Ik wil nu proberen om Salland een voortrekkersrol te laten spelen. Ik ben dit voorjaar met Frank Elders van Joop Elders om de tafel geweest en hij was meteen heel enthousiast. Daarna volgde Koolhof en later ook Hannink, van Bladeren & List. Het zijn alle drie gerenommeerde bedrijven. En we vullen elkaar ook aan. Als een klant zich bij de één meldt, kan die hem of haar ook meteen doorverwijzen naar de anderen. Zie het ook een beetje als een groene versie van de Woongroep Salland.”

Juist in deze tijden, in de naweeën van de economische crisis is het slim om al wat verder vooruit te kijken, betoogt Paul. “De energieprijzen zijn nu nog laag, maar zo meteen gaan ze onherroepelijk omhoog. Het is juist nu verstandig om kritisch naar het energieverbruik in je woning te kijken. Door je woning goed te isoleren en een zuinige cv-ketel te gebruiken, kun je flink op je maandelijkse vaste lasten besparen. Maar ook zonnepanelen, extra isolerend glas, zonneboilers en warmtepompen kunnen interessant zijn. Het zijn investeringen die je binnen tien jaar terug kunt verdienen. Bovendien zijn er nu ook nog tal van subsidies mogelijk. En vroeg of laat zullen er toch sancties aan het energielabel komen te hangen. De overheid hikt er een beetje tegenaan.”

Paul is ook eerlijk: Naast een zeker idealisme zijn er zeker ook economische motieven voor het nieuwe samenwerkingsverband. “We hopen er allemaal werk aan over te houden. Bovendien is dit voor mij een manier om mijn naamsbekendheid binnen Salland te vergroten. Ik heb mijn klussen nu nog grotendeels buiten deze regio. Dit is ook een goede tijd voor een dergelijk arrangement. Nu veel mensen ervoor kiezen om langer in hun woning te blijven, is het aantrekkelijker om te investeren in energiebesparende maatregelen!” Kijk voor meer informatie op www.woneninbalans.nl.

Lees ook

Zorgverzekering voor minima van gemeente Raalte

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.