raalte scherpt controles op zwerfafval aan

De gemeente Raalte scherpt de laatste maanden van dit jaar de controles op het veroorzaken van zwerfafval nog eens aan. Daarmee sluit de gemeente een jaar met extra aandacht voor het voorkomen van zwerfafval af.

Dit jaar heeft Raalte veel maatregelen getroffen om de overlast van zwerfafval tegen te gaan. Het startsein werd begin 2009 gegeven door het organiseren van een opruimactie van vuurwerk. In maart stond een complete week in het teken van een schonere leefomgeving. In die week zijn extra afvalbakken en blikvangers geplaatst, zodat je makkelijker je afval kwijt kunt.

De snoeproutes van school naar huis zijn het hele jaar onder de aandacht geweest. De handhavers hebben de jongeren op hun gedrag gewezen en een opruimteam heeft iedere twee weken alle snoeproutes zwerfafvalvrij gemaakt. Al deze acties in 2009 hebben geresulteerd in een schonere leefomgeving ten opzichte van voorgaande jaren.

Nu aan het einde van het jaar worden er nog twee acties opgezet. In de maanden november en december is er opnieuw verhoogde aandacht voor het veroorzaken van zwerfafval. Wie betrapt wordt op het verkeerd weggooien van afval krijgt een boete van 90 euro. Hierbij is de aandacht vooral gericht op de winkelcentra en de snoeproutes.

Natuurlijk wil de gemeente het jaar 2010 ook schoon beginnen. Dus daarom rijdt er op 2 januari een vuurwerkkaravaan door de gemeente. Inwoners kunnen al het vuurwerkafval gratis inleveren. Na het inleveren van het afval staat er een warme kop snert voor je klaar om de kou te verdrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.