raalte mettingen brengt bijna 5000 euro op

De commissie Raalte-Mettingen van wielervereniging CRT Raalte heeft vrijdag tijdens een gezellige samenkomst de opbrengst van de gelijknamige sponsorfietstocht overhandigd aan de Stichting Hospice Salland. Samen met hoofdsponsor Rabobank Salland is op 12 september een bedrag van 4.000 euro bij elkaar gefietst. Hierbij inbegrepen een bedrag van Stichting Raalte Actief, die de fietstocht tot en met 2007 enkele malen heeft georganiseerd, en een bijdrage van de RAM, die de brandstofvergoeding heeft afgestaan.

Jos Heethaar overhandigde vrijdag, namens de commissie, de cheque van 4.000 euro aan Herman Jansen, voorzitter van de vrienden van het Hospice. Daarnaast heeft Hans Groen een bedrag van 858 euro overhandigd. Hij heeft zich door familie, vrienden en bekenden laten sponsoren voor het voltooien van drie marathons voor het goede doel. Tegelijk met ongeveer 250 fietsers bereikte hij op 12 september de eindstreep in Mettingen.

Herman Jansen toonde zich blij verrast met het totale sponsorbedrag. Hij benadrukte dat dit een prachtige start is voor de inrichting van het nieuwe Hospice, dat dringend nodig is, omdat twee plaatsen voor terminale patiënten op de huidige locatie niet toereikend zijn. Er moet regelmatig iemand worden afgewezen en dat hoopt men met de geplande nieuwbouw op te lossen. Er moet nog veel worden geregeld, met name op het financiële vlak, maar bestuur en vrijwilligers van het Hospice staan te trappelen om in de nieuwbouw op nog betere manier hun prachtige werk te kunnen voortzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.