problemen rond intocht sinterklaas in raalte

Weer problemen voor de Sint in Raalte? Het zal ook eens niet. Ieder jaar gebeurt er wel iets bijzonders bij de intocht van de goedheiligman in Raalte. Dus ook dit jaar is het raak. Het is inmiddels duidelijk dat Sinterklaas nu al één van zijn Pieten mist. Sinds Vliegerpiet tijdens stormachtig weer is gaan vliegeren, wordt hij vermist. En dus heeft Sinterklaas de politie in Raalte ingeschakeld bij de zoektocht, want tijdens de intocht moet natuurlijk alles in kannen en kruiken zijn.

Sinterklaas komt op zaterdag 14 november weer met tientallen Pieten naar het centrum van Raalte, waar vanaf 14.00 uur een leuk, muzikaal programma is. Op het plein voor Hotel de Zwaan wordt net als voorgaande jaren een groot podium opgebouwd, zodat iedereen goed van de Sint kan genieten. Op het plein is een binnenring voor de jongste kinderen. Oudere kinderen, ouders, opa’s en oma’s kunnen een goede plek vinden vanaf de dranghekken. Kinderen op de nek? Prima, maar ga dan niet vooraan staan.

Na het programma op de Varkensmarkt, met onder andere een welkomstwoord van gemeente en het ROV, maakt Sinterklaas een rondrit door het dorp op zijn trouwe viervoeter Amerigo. De organisatie van de intocht vraagt een ieder om de Sint en vooral zijn schimmel de ruimte te geven. Alleen na afloop, als de Sint weer terugkomt bij de Zwaan, is er mogelijkheid om hem een hand of tekening te geven.

Op zondag 29 november is het tussen 13.00 en 17.00 wederom dikke pret in het centrum van Raalte, tijdens de koopzondag van het ROV. Vele Pieten zullen de winkelpromenades ‘onveilig’ maken met zakken vol pepernoten en snoepgoed. Kinderen tot en met 8 jaar kunnen deelnemen aan een etalagetocht of kunnen dansen en springen op de muziek van de pepernotendisco. Heb je een kleurplaat bij je, doe die dan in de rode brievenbus bij het huisje van de Sint aan de Herenstraat, naast VIF Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.