plan voor sallands theater op landgoed

Op landgoed Groot Zwaaftink in Heeten komt mogelijk een klein theater. De landgoedeigenaren hebben namelijk nieuwe plannen opgesteld, gericht op het in stand houden van het landgoed en verbreding van de inkomstenbronnen. Het Raalter college van burgemeester en wethouders heeft positief gereageerd op de plannen.

De landgoedeigenaren willen de bestaande functies op het landgoed graag uitbreiden met boerderijkamers, het ‘Sallands Theater’ en een daaraan gerelateerde gelegenheid (hooiberg) voor een hapje en een drankje. Landgoed Groot Zwaaftink beschikt momenteel over een bouwvergunning voor twee boerderijkamers (vier slaapplaatsen) in het bijgebouw, maar wil graag uitbreiden naar vijf boerderijkamers (tien slaapplaatsen). Dit is tevens het maximum aantal dat toelaatbaar is.

In hetzelfde bijgebouw moet het ‘Sallands Theater’, een podium met vijftig zitplaatsen, komen. De bedoeling is om er jaarlijks tien tot twaalf culturele voorstellingen te programmeren. Eén of twee keer per jaar zal er een openluchtvoorstelling worden gehouden, waarbij maximaal 250 bezoekers worden ontvangen.

Aanvullend aan de culturele voorstellingen wil men de bezoekers de gelegenheid bieden een hapje te eten en in de pauze een drankje te nuttigen. Dit is gepland in een te realiseren hooiberg van 90 vierkante meter. Tot slot moet landgoed Groot Zwaaftink zo’n tien keer per jaar dienen als trouwlocatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.