Home / archiefcentraal / opnieuw groot nieuwjaarsfeest op ramele

opnieuw groot nieuwjaarsfeest op ramele

Er komt opnieuw een groot nieuwjaarsfeest bij Racketcentrum Ramele in Raalte. De gemeente Raalte zal echter geen financiële bijdrage meer leveren aan de organisatie, die weer in handen is van Rosec Security. Vorig jaar besloot de gemeente Raalte tot een eenmalige financiële bijdrage in het kader van de openbare orde en veiligheid, dit jaar blijft het bij een zekerheidsstelling van 7.500 euro.

Door de zekerheidsstelling wordt de openbare orde en veiligheid tijdens de jaarwisseling zo goed als mogelijk gewaarborgd. Voor het feest worden in totaal 2.000 toegangskaarten in de verkoop gedaan. Wanneer er op 28 december minder dan 1.400 kaarten verkocht zijn, gaat het feest niet door en krijgt de organisatie de zekerheidsstelling. Bij 1.400 tot 2.000 verkochte kaarten op die datum gaat het feest door, maar dan neemt de gemeente Raalte met de zekerheidsstelling een gedeelte van het risico over.

Zowel het Raalter college als Rosec Security gaat er vanuit dat de zekerheidsstelling niet wordt aangesproken en dat er tijdens Oud en Nieuw sprake zal zijn van een uitverkocht huis. Dit omdat het feest verleden jaar uitverkocht was en dat dit naar verwachting dit jaar ook het geval zal zijn. Omdat de veiligheidsvoorschriften iets zijn aangepast, kunnen er dit jaar 500 bezoekers meer richting Ramele.

Lees ook

Repair Café in Dorpshuus

HEINO – Op zaterdag 30 oktober vindt er een Repair Café plaats in het Dorpshuus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.