onvoldoende steun voor verbreding spoor

Er is onvoldoende steun om de spoorverbinding tussen Zwolle en Enschede, met op dat traject onder andere Heino en Raalte, te verbeteren. De PvdA Overijssel kwam woensdag met het plan om dertig miljoen euro uit te trekken voor de spoorverbinding, maar kreeg daarvoor onvoldoende steun van de andere fracties. De PvdA wil dat het spoor wordt verdubbeld en dat het van elektriciteit wordt voorzien.

Voor de plannen kreeg de PvdA wel steun, maar de andere partijen vinden het te vroeg om nu al geld uit te trekken. CDA en VVD willen bijvoorbeeld eerst weten welke andere spoorlijnen in Overijssel ook verbeterd moeten worden. GroenLinks was daar duidelijk over: Het traject tussen Zwolle en Deventer. Het voorstel van GroenLinks om bijna 200 miljoen euro uit te trekken voor de verbetering van het openbaar vervoer in Overijssel, haalde het ook niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.