nieuw debat over megastallen door q koorts

De provinciale PvdA-fractie wil een Overijssel-brede discussie over intensieve veehouderij. Een nieuw debat dat nogmaals moet belichten of megastallen nu eingelijk wel zo’n goed idee zijn. De PvdA wil het debat, omdat de Q-koorts in Nederland voort blijft woekeren. De provincie Groningen heeft vanwege de Q-koorts nieuwe megastallen al verboden.

Brabant is de haard voor de ziekte onder schapen en geiten. Maar de Q-koorts rukt snel op. De koorts kan overslaan op mensen. Tientallen zijn al opgenomen, enkele mensen zijn al overleden.

Minister Klink (Volksgezondheid) heeft woensdag aangekondigd te laten onderzoeken of de bacterie die Q-koorts veroorzaakt ook kan leiden tot te vroeg bevallen bij vrouwen leidt. En als het aan LTO Nederland ligt gaan bedrijven met melkgeiten en –schapen die besmet zijn met Q-koorts een jaar op slot. De besmette dieren moeten gedood worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.