natte geslaagde slipjacht rond luttenberg

De Koninklijke Jachtvereniging Soestdijk kijkt terug op weer een geslaagde slipjacht in het buitengebied van Luttenberg. Zaterdag verzamelden de jachtruiters en hun honden zich voor de 31ste editie. Ook waren er enkele jachthoornblazers van de vereniging aanwezig die de sherrystop en de kill opluisterden met hoorngeschal.

Door het koude, natte weer was het volgens de kenners echt slipjacht weer. Nadat eerst de sliptrekkers de route hadden uitgezet, door met een slip van vossengeur lussen te trekken, begon de jacht met een presentatie van de meute aan de jachtruiters en andere geïnteresseerden. Na de eerste run waren de honden het spoor bijster en moesten enkele ruiters op zoek naar honden die niet bij de meute waren gebleven.

Bij de sherrystop was vooral de snert populair. Vervolgens ging de rit verder richting de boksloot, waar niet iedere ruiter de overkant droog bereikte. Rond 15.00 uur kwam men terug bij de manege aan de Looweg waar de honden werden beloond met de kill, een koeienpens als beloning voor de bejaagde prooi. Prachtig om te zien hoe de honden – omringt door paarden, berijders en jachthoornblazers – hun beloning in zeer korte tijd verorberden.

De heer H. Lamme van de jachtvereniging sprak van een zeer geslaagde, natte jacht met tevreden ruiters en amazones. Hij bedankte na afloop met name de grondeigenaren, die op een prettige manier hun medewerking hadden verleend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.