naamswijziging voor rt praktijk obalo

RT-praktijk Obalo heet sinds 15 november Obalo remedial teaching & orthopedagogiek. Omdat de praktijk al een grote naamsbekendheid heeft opgebouwd, is er voor gekozen om ‘Obalo’ niet uit de naam te schrappen. “De naamswijziging zorgt ervoor dat de vlag de lading beter dekt,” aldus praktijkhouder Elvira Rouwenhorst. “Ook geeft het aan dat de dienstverlening zich nog meer zal onderscheiden in kwaliteit, continuïteit en professionaliteit.”

Obalo is sinds 2002 een praktijk voor remedial teaching in Raalte, waar kinderen uit heel Overijssel terecht kunnen als het leren op school niet helemaal gaat zoals verwacht. Het is echter al weer enige tijd geleden dat er orthopedagogen het team zijn komen versterken, vanwege de grote vraag naar onderzoek bij en hulp voor kinderen en jeugdigen met sociaal emotionele problemen, gedragsproblemen of leerstoornissen zoals dyslexie en dyscalculie.

Een orthopedagoog heeft een universitaire studie afgerond op het gebied van leer- en opvoedingsproblemen bij kinderen en wat er in de opvoeding en op school moet gebeuren om deze aan te pakken en te behandelen. Met deze uitbreiding van haar dienstverlening speelt Obalo nog beter in op de wensen en behoeften van kinderen en hun ouders. Ook is er recent een vestiging van Obalo in Zwolle gestart. De uitbreiding van het aanbod en de samenstelling van het team zijn de reden voor de naamswijziging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.