muziekkoepel heino wordt een stuk kleiner

Als er nog een muziekkoepel in de Hof van Rakhorst in Heino komt, dan wordt die een stuk kleiner dan in eerste instantie de bedoeling was. De Stichting Muziekkoepel Heino weigert namelijk de vrijwaringsovereenkomst te tekenen, één van de voorwaarden van de gemeente Raalte voor het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan.

Met deze overeenkomst wordt het financiële risico van een eventueel verzoek om planschade – die door een commissie wordt toegekend en het gevolg is van de voorgenomen bouw – op de initiatiefnemer verhaald. Maar die eventuele claims zijn door de Stichting Muziekkoepel Heino, wegens het ontbreken van voldoende financiële middelen, niet te dragen. Dit zou kunnen betekenen dat de leden persoonlijk aansprakelijk zouden worden gesteld. Deze verplichting willen de leden om begrijpelijke redenen niet aangaan.

Door dit probleem heeft de Stichting Muziekkoepel Heino in overleg met de ontwerper van de muziekkoepel inmiddels gekeken naar de mogelijkheden om binnen de voorschriften van het bestemmingsplan te blijven. En volgens de stichting zou dit mogelijk kunnen zijn, zonder het ontwerp al te veel geweld aan te doen. Hiermee zou het initiatief toch doorgang kunnen vinden. De gemeente Raalte wacht deze ontwikkelingen af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.